Er du en av de heldige som kan sette seg på flyet til Syden eller ta en biltur over landets grense – husk at du bør bestille ferieoppholdet ditt med ditt Gold kort. Du får, som før koronatiden, gratis reise- og avbestillingsforsikring i tillegg til gode reklamasjonsmuligheter dersom noe skulle skje.

Skal du ut på tur i den store verden igjen ønsker vi å gi deg noen råd for at ferien din skal bli så god som mulig. Ta med deg disse tipsene i kofferten, så er du klar for ferien:

 1. Velg lokal valuta
  Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

 2. Behov for cash i ferien?
  Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med kredittkortet fra oss.

 3. Betal kontaktløst
  For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen hjemme. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere.

  I tillegg unngår du å ta unødvendig på betalingsterminalen – dette er viktig i forhold til smittevernreglene, for selv om verden åpner opp er vi ikke helt ferdig med koronasmitten).

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk.

God tur!

Psst! Ennå ikke fått kredittkort fra oss? Det er aldri for sent å søke.